Φιλική ήττα... καμπανάκι του Άρη από τη ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 στη Θεσσαλονίκη


Με αρκετά προβλήματα στον δημιουργικό τομέα και αμυντικές αδυναμίες ο Αρης ηττήθηκε 2-0 από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 στο γήπεδο του Μακεδονικού και έδειξε ότι ακόμα έχει πολλά χιλιόμετρα μπροστά του για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Παραγωγικός μόνο στο τελευταίο 15λεπτο ο τυπικά γηπεδούχος.

Η πρώτη τελική ήρθε για τον Αρη στο 17΄. Ο Οντουμπάτζο έκανε την κούρσα και το αριστερό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον κίπερ των Βούλγαρων. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρούσεφ έπιασε το πλασέ μετά από γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 28’ νέα ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Νταρίντα έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε ελαφρώς πάνω από τα δοκάρια της ΤΣΣΚΑ και κόρνερ.

Ο Αρης συνέχισε να απειλεί με καλή ευκαιρία στο 37ο λεπτό. Ο Νταρίντα μπήκε στην περιοχή αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση και εν τέλει το μόνο κέρδος ήταν το κόρνερ.

Στο 44’ το σουτ του Πάλμα λίγο έξω από την περιοχή, δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει ο Γκάνεφ. Στις καθυστερήσεις (46’) ωραία προσποίηση του Σαβέριο και σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, μπλόκαρε ο Γκάνεφ.

Πιο αποτελεσματική η ΤΣΣΚΑ
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΤΣΣΚΑ απείλησε περισσότερα και μάλιστα ήταν πιο αποτελεσματική από τον Αρη.

Μόλις στο 47’ η βουλγαρική ομάδα άνοιξε το σκορ. Ο Στοΐτσκοφ έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και μπέρδεψε τον Κουέστα για να καταλήξει στα δίχτυα του Αρη.

Δώδεκα λεπτά αργότερα ήρθε και το 0-2. Μετά από κόρνερ του Αρη, η βουλγαρική ομάδα βγαίνει στην αντεπίθεση, ο Στόΐτσκοφ γύρισε στον Ρούσεφ και εκείνος με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 2-0.

Στο 64’ ο Αρης απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο. Την απευθείας εκτέλεση του Πάλμα, απέκρουσε ο κίπερ της ΤΣΣΚΑ.

Στο 81ο λεπτό ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Εμπακατά έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Παναγίδης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Ναούμοφ απέκρουσε με τα πόδια.

Δύο λεπτά αργότερα οι «κίτρινοι» απείλησαν εκ νέου. Ο Μενέντεζ έπιασε το αριστερό σουτ στα όρια της περιοχής, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία της ΤΣΣΚΑ.

Στο 86΄ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο πορτιέρε της ΤΣΣΚΑ. Στις καθυστερήσεις, κι άλλη ευκαιρία για τους «κίτρινους». Ο Μενέντεζ έκανε προσποιήσεις και τη σέντρα από αριστερά, ο Φατόρε έκανε το πλασέ στην κίνηση από πλεονεκτική θέση αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο (69’ Φατόρε), Μπράμπετς (46’ Αηδόνης), Φαμπιάνο, Φεράρι (46’ Eμπακατά), Ρουπ (46’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (46’ Πάβιτσιτς), Παναγίδης, Πάλμα (69’ Χριστοδουλόπουλος), Σαβέριο (46’ Μενέντεζ), Γκρέι (69’ Ντουκουρέ)

ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948: Γκάνεφ, Γκουρίστα, Πέτροφ, Χελίτον, Οράτσεφ, Τσότσεφ, Βούτοφ, Τσένοφ, Κιρίολοφ, Ρούσεφ, Ταλίς

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη