Φιλική επικράτηση του Άρη επί του Εθνικού Άχνας στο «Κλ. Βικελίδης»


Ο Άρης επικράτησε του Εθνικού Άχνας στο «Κλ. Βικελίδης» με 3-1 στο τελευταίο τεστ πριν τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Conference League αλλά λόγω του τραυματισμού του Γιάκουμπ Μπράμπετς δεν θα μπορούσε να χαμογελάσει.

Ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός αντικαταστάθηκε αναγκαστικά στο 18ο λεπτό λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για κάκωση αλλά οριστική διάγνωση θα υπάρξει αύριο (21/7) το πρωί όπου ο παίκτης θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Αναμφίβολα, ο τραυματισμός του Μπράμπετς διατηρεί σε ανησυχία τους «κίτρινους» οι οποίοι παρουσίασαν βελτιωμένη εικόνα σε δημιουργικό επίπεδο σκοράροντας τρία γκολ κι έχοντας προϋποθέσεις για περισσότερο. Σε αγωνιστικό βαθμό, ο Ζαν Ζουλ μάλλον ήταν το πρόσωπο του αγώνα ενώ ένα ημίχρονο δόθηκε και στον Νταβίντ Κάρλσον ο οποίος έδειξε την ποιότητά του.

Συμπεριλαμβανομένου και του Λευτέρη Χουτεσιώτη (σ. σ. αντικατέστησε τον τραυματία Χουλιάν Κουέστα), ο Τόλης Τερζής χρησιμοποίησε τέσσερα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα. Ο Ρόναλντ Ματαρίτα στάθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας έχοντας απέναντί του τον Μόζες Οντουμπάτζο με δίδυμο στόπερ τους Φαμπιάνο-Μπράμπετς. Για πρώτη φορά επίσης επέλεξε σχήμα με καθαρό αμυντικό χαφ (σ. σ. Ζαν Ζουλ) πίσω από τους δημιουργικούς Νταρίντα, Ρουπ. Ο Τζόναταν Μενέντες ήταν στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Λούις Πάλμα στο αριστερό και ο Άντρε Γκρέι στην κορυφή. Για τον Εθνικό Άχνας, ο Άνχελ Λόπεθ (σ. σ. ο πρώην προπονητής των Βόλου και Ατρόμητου ανέλαβε την κυπριακή ομάδα το καλοκαίρι) επέλεξε δέκα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα!

Η παρουσία καθαρού αμυντικού χαφ φάνηκε στο παιχνίδι του Άρη καθώς ο Ζαν Ζουλ έδωσε τρεξίματα και ανακτήσεις κατοχής μπάλας, δύο φορές μάλιστα ο Καμερουνέζος προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις με τις σωστές μπαλιές του στη δεξιά πλευρά στον Οντουμπάτζο. Τελικώς ο Άρης βρήκε το γκολ στο 13’ καθώς η πίεση ψηλά οδήγησε τον Περατικό στο λάθος και στην ασίστ του Λούις Πάλμα στον Λούκας Ρουπ για το (1-0, 13’) απέναντι σε άδεια εστία.

Λίγα λεπτά αργότερα επικράτησε συναγερμός καθώς σε μια διεκδίκηση της μπάλας ο Γιάκουμπ Μπράμπετς πάτησε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο και σωριάστηκε στο χορτάρι πιάνοντας το γόνατό του. Στις τάξεις του Άρη υπήρξε έντονη ανησυχία και κατευθείαν ο Τσέχος αντικαταστάθηκε από τον Αντώνη Αηδόνη ενώ ο ίδιος έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις ούτως ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού. Την ίδια στιγμή στο χορτάρι, ο Χουτεσιώτης είχε εξαιρετική αντίδραση στο 22’ σε τετ α τετ με τον Ηλία. 

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Άντρε Γκρέι είχε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του σε μία φάση η οποία και πάλι ξεκίνησε από τα πόδια του Ζουλ, συνεχίστηκε με τη εξαιρετική κάθετη του Μενέντες στον Τζαμαϊκανό επιθετικό και ολοκληρώθηκε με τον απόκρουση του Μάρκοβιτς. Ακολούθησε μία ακόμη εξαιρετική αντίδραση του τερματοφύλακα του Εθνικού σε σουτ του Πάλμα.

Η κυπριακή ομάδα προσπάθησε να βάλει δύσκολα τον Άρη με πίεση ψηλά και να δημιουργήσει κυρίως από την αριστερή πλευρά της άμυνας των «κίτρινων». Ωστόσο, οι αντιδράσεις του Ζουλ ήταν αυτές που έβγαζαν τον Άρη από θέση άμυνας, σε αντίστοιχη επίθεσης. Από λάθος του Χουτεσιώτη ο Εθνικός κέρδισε έμμεσο φάουλ από το ύψος του πέναλτι αλλά το σουτ του Ιριόντο κόντραρε στα σώματα. Για να φτάσουμε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όπου ο Άντρε Γκρέι έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Εθνικού Άχνας και μετά από εξαιρετικά πάσα του Μενέντες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-0).

Μια… καινούργια 11αδα παρέταξε ο Τόλης Τερζής στο δεύτερο ημίχρονο καθώς άλλαξε τους δύο ακραίους αμυντικούς με την είσοδο των Φεράρι, Εμπακατά, αλλά και τους winger με τη χρησιμοποίηση των Σαβέριο, Κάρλσον ενώ στον άξονα ο Ρουπ έδωσε τη θέση του στον Τζούρασεκ και ο Γκρέι στον Χριστοδουλόπουλο. Ωστόσο, αυτός που βρήκε γκολ ήταν ο Βλάντιμιρ Νταρίντα στο 51ο λεπτό και το οποίο μάλιστα ήταν υπέροχο σε εκτέλεση από τον Τσέχο αλλά και σε δημιουργία από τον Χριστοδουλόπουλο. Εξίσου υπέροχο γκολ σημείωσε και ο Ηλία δύο λεπτά αργότερα από πλάγια θέση εκτός περιοχής και στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνιά της εστίας του Άρη (3-1, 54’).

Οι διαδοχικές αλλαγές αλλοίωσαν τον βαθμό συνοχής των δύο ομάδων με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι δύο ομάδες έπαψαν να είναι δημιουργικές, μέτρησαν αρκετές λανθασμένες αποφάσεις και μεταβιβάσεις. Στο 80ο λεπτό η άμεση εκτέλεση του Χριστοδουλόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν οδήγησε σε γκολ καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Εθνικού. Ο Άρης έψαξε το τέταρτο γκολ μέσα από τις συνεργασίες των Χριστοδουλόπουλου-Κάρλσον αλλά παρά τις όμορφες στιγμές που πρόσφεραν οι δύο ποδοσφαιριστές, το σκορ παρέμεινε στο 3-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης: Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο (46’ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (18’ Αηδόνης), Ματαρίτα (46’ Φεράρι), Ζουλ (58’ Πάβιτσιτς), Νταρίντα (56’ Ντουκουρέ), Ρουπ (46’ Τζούρασεκ), Πάλμα (46’ Σαβέριο), Μενέντες (46’ Κάρλσον), Γκρέι (46’ Χριστοδουλόπουλος)

Εθνικός Άχνας: Μάρκοβιτς, Ακσεντίγιεβιτς, Λομοτέι, Περατικός, Φιάκας, Ιριόντο, Σπιρόφσκι, Ντράζιτς, Λίπτσκι, Χριστοφή, Ηλία Μάριος. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Κυριάκου, Καμπρέρα, Ιωάννου, Πεχλιβάνης, Γκόμες, Αγγελόπουλος, Νικολάου, Χαραλάμπους, Ηλία Κωνσταντίνος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη