Φιλική ήττα "καμπανάκι" για τον Παναθηναϊκό από τη Βαγεκάνο


 

Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε στη Λεωφόρο όπου έδωσε το τελευταίο του φιλικό παιχνίδι, πριν την επιστροφή του στα προκριματικά του Champions league, καθώς ηττήθηκε 0-1 από την ανώτερη Ράγιο Βαγεκάνο. 

Ένα σουτ του Τσοκάι έξω από την περιοχή στο 6' που έβγαλε ο πορτιέρε της Ράγιο και ένα πλάγιο τετ α τετ του Σπόραρ μετά από βαθιά μπαλιά του Μάγκνουσον στο 30' που απομάκρυνε και πάλι ο κίπερ των Ισπανών ήταν οι μοναδικές καλές στιγμές των γηπεδούχων. Κάποιες καλές πιέσεις ψηλά που έφεραν λάθος του αντιπάλου, την φάση του Σπόραρ και την ανασταλτική του λειτουργία στο μεσαίο και το χαμηλό μπλοκ είναι τα πράγματα που μπορεί να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από το πρώτο μέρος, όπου σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισε μόνο ο Χουάνκαρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και στο 56’ είχε άλλη μία καλή ευκαιρία στη σέντρα σουτ του Βαγιαννίδη που πέρασε ελάχιστα δίπλα απ’ τα δοκάρια του Μόρο. Στη συνέχεια όμως είχε ένα… νεκρό διάστημα και το “πλήρωσε”. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (57’) η Ράγιο Βαγεκάνο άνοιξε το σκορ σε μία φάση όπου η άμυνα του Παναθηναϊκού «συνελήφθη κοιμώμενη», με τον Μπρινιόλι να αποκρούει τρεις φορές τις προσπάθειες των Ουνάι Λόπες Καμπρέρα, Ντε Τόμας και να «νικιέται» εντέλει απ’ τον Άλβαρο Γκαρθία, ο οποίος έκανε το 1-0 υπέρ της ισπανικής ομάδας. Στο 61’ ο Παλάσιος «τσίμπησε» ωραία την μπάλα απ’ το γύρισμα του Χουάνκαρ και πλάσαρε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 62’ ο Σπόραρ έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε πάνω απ’ τον Μόρο, όμως ο Ερνάντες έδιωξε πάνω στη γραμμή. Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε με τον Παλάσιος να χάνει άλλη μία ευκαιρία στο 71’ όταν πέρασε τον αντίπαλό του και σούταρε με δύναμη, αλλά ο Μόρο έδιωξε σε κόρνερ. Στο 85’ από ωραίο εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, ο Γερεμέγεφ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά το πλασέ που επιχείρησε βρήκε έτοιμο τον γκολκίπερ της Ράγιο, στην τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (61’ Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (74’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ (90’ Σιδεράς), Μάγκνουσον (90’ Φικάι), Χουάνκαρ (65’ Μλαντένοβιτς), Ρουμπέν (74’ Ζέκα), Τσόκαϊ (62’ Βιλένα), Παλάσιος (74’ Κλεϊνχέισλερ), Τζούριτσιτς (83’ Αϊτόρ), Μπερνάρ (62’ Μαντσίνι), Σπόραρ (83’ Γερεμέγεφ).

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΕΚΑΝΟ (Φρανθίσκο Χαβιέρ Ροντρίγκεθ): Μόρο, Τσαβαρία (64’ Αρίμπας), Ερνάντες (64’ Μαρτίν), Ίσι (46’ Σάλβι), Τρέχο (46’ Πότσο), Ντέκα (46’ Ουνάι Λόπες), Μαρτίν Γκαρθία (46’ Άλβαρο Γκαρθία), Μουμίν, Μπαλιού, Βαλεντίν, Φαλκάο (46’ Ραούλ ντε Τόμας).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη